Категории

Престъпност

Граждански

Градски

Потребителски

Други

Околна среда

Човешки права

Виж всички (32)
Вход
Регистрация Вход Забравена парола Име
имейл адрес

Няма да пращаме нежелани съоб­ще­ния

Ще получиш имейл на този адрес с линк за промяна на паролата.

Парола Парола (пак) вход изпрати регистрация или вход или вход забравена пароола
Или влез чрез Facebook

Няма да пускаме съобщения от ваше име.

Ако нямате акаунт можете да си направите: регистрация
Как работи добави сайт
Как работи Signali.bg

Signali.bg е инструмент за хората, които виждат проблем и искат той да бъде разрешен. Целта е всеки от тях да намери отговор на въпроса:

Къде да подам сигнал за "_____", така че да ми обърнат внимание и да не ми отнеме време

Това се случва като:

 • Хора като теб - потребители в сайта добавят и класифицират начините за подаване на сигнал в различни институции, компании и неправителствени организации. Става лесно с формата достъпна от бутоните "Добави сайт".
 • Хората, които вече са подали сигнал, дават оценка за това дали е имало ефект, дали е било лесно и допълнителни впечатления. Така се сформира "рейтинг" за всеки сайт.

Администраторите на Signali.bg преглеждат добавените сайтове и ги обозначават с ключови думи и снимки. Всеки може да стане администратор, като изпрати имейл до info@signali.bg, в което да опише защо би бил добър в това.

За да се предпази от интернет „тролове“, Signali.bg ограничава честотата, с която могат да се дават оценки, както и изисква регистрация за всяка от тях.

Планирано е бъдеще развитие на Signali.bg, след което ще може да се подават сигнали директно от тук.

Фондация П.У.Л.С.

Начална страница Нарушаване човешки права Фондация П.У.Л.С.
Навсякъде в България
Насилие Жени Деца Перник Превенция ХИВ/СПИН Насилствена проституция
Хубавото е че: Има анонимни сигнали Не изисква регистрация Не изисква снимка Не изисква ел. подпис Не изисква името ти Не изисква адреса ти Не изисква локация на сигнала Не изисква регистрация Евентуални пречки: Изисква имейл адрес Само на български Само посредник за сигнала Снимка от сайта на Фондация П.У.Л.С. (2 оценки) Към сайта

или ако вече имаш опит с „Фондация П.У.Л.С.“ сподели го:

сподели опит
2 оценки

https://www.google.com/maps/place/43°13'24.3"N+27°54'49.6"E/@43.2234289,27.9115913,696m/data=!3m2!1e3!4b1!4m14!1m7!3m6!1s0x40a45467d62c019d:0x732b53d60b606310!2sul.+"Roza"+29,+9010+Tsveten+kvartal,+Varna!3b1!8m2!3d43.2238955!4d27.9141401!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d43.2234249!4d27.9137796

GPS: 43°13'24.3"N 27°54'49.6"E

Публикуван на 14 Авг. at 15:47 от Hristo P Снимка на Hristo P Сподели своя опит

Здравейте,

Бих желал да попитам дали е възможно да предложа няколко неща отнасящи се за защита на личното пространство на човек срещу посегателства. Бихте ли могли да ми помогнете да бъдат предложени като законопроект?

Бих желал да се даде ясна дефиниция на понятието "лично пространство". Живеем в много силно застроени райони на много малко отстояние на жилищните сгради. Бих желал да има по- сериозни наказания за влизане в чужда собственост. Навсякъде има поставени камери. Никой не следи тези записи къде се постват в публичното пространство и как застрашават доброто име и авторитет на човек. Отсрещната сграда е на няколко метра, в жилището ми няма слънце, а аз слагам и щори или пердета защото не съм сигурен отсреща съседа кой е и с какви намерения е. По ирония на съдбата имах съседка, която обичаше да шпионира с бинокъл и после да разказва кой с коя имал интимни контакти, а когато тръгне една мълва човек не може да се защити. Бих желал да помоля да се въведе закон за публичното огласяване и споделяне на подобни записи от камери т.е. да бъде ограничено в смисъла на защита авторитета, доброто име и личното пространство на човек.
От друга страна на пазара се предлагат топлинни камери по 700 лв и нагоре които позволяват заснемането на човек в топлинен образ зад стена. Подобни камери се предлагат и на X- ray принцип. Науката и техниката много напреднаха. С подобна камера човек би могъл да бъде заснет в много интимни моменти, в банята, тоалета, което е изключително неприятно. Подобен запис трудно може да се докаже в съда, но лесно би могъл да срине доброто име на човек, както и неговото здраве и живот ако се сподели в социалните мрежи или частни сайтове. Бих искал да Ви помоля подобен тип посегателство върху личния живот и личното пространство на човек, както и вербално описание вследствие на наблюдение с подобна апаратура да се ограничи и забрани и да попадне под ударите на закона. 
Съществува и шпионска апаратура, която може да подслушва зад стена, като се закачи от другата страна. Съответно ако някой реши, може да сподели личните разговори на съседа си из целия град зад гърба му какво си говори у дома. Това не само руши доброто име и авторитет на човек но би могло да е пагубно за целия му живот. Подобни посегателства върху личното пространство на човек бих искал да бъдат забранени. 
Има много хора които се оплакват от въздействието на психотронна апаратура. Според различни научни източници не е далеч времето където ще бъде възможно проникване в човешкото съзнание ако вече не е реалност , като четене на мисли и наблюдение на образи в човешкото съзнание. Тези всички въздействия върху човешкото съзнание са известни като психотронни въздействия. Бих помолил да се създаде ограничение за тяхното използване без знанието и изричното разрешение на човек. Съществуват и варианти за оказване на влияние върху човешкото съзнание и здраве с подобен тип апаратура чрез създаването на електромагнитни вълни, радио вълни, звукови вълни, радиоактивно облъчване и др. Има разработки чрез които могат да се правят внушение в човешкото съзнание, дори директни послания в ума на човек, аудио ефекти в съзнанието. Бих Ви помолил да съдействате употребата и притежанието на подобна апаратура от обикновени лица да бъде забранена, както е забранено и притежанието на огнестрелни оръжия. Досега такава забрана не е имало. Употребата на подобна апаратура е пагубна за човека. Това са т.н. тихи убииства.
В момента е модерно някой самотен човек да бъде оплют и очернен в гръб без да може да се защити и хората с различни нечисти парични подбуди да започнат да споделят неговия живот, да го определят, осъждат и унижават. Всичко е зад гърба на човек, но той усеща негативното въздействие на подобно явление. Личния му живот, здравето му, кариерата му, всичко е унищожено от злобата на хората. Това се прави с различни подбуди, черен ПР за някого, пари от продажба на скандални истории, власт и влияние в различни групи формирани на подобна основа, отклоняване вниманието на хората от важни социални и политически проблеми с подобни зрелища. Могат да се създадат и религиозни мотиви което е още по- неприятно. Бих предложил подобно споделяне групово на личния живот на определен човек публично, в социални мрежи, частни сайтове, медии да бъде ограничено и забранено без съгласието на човека.
Мобилните телефони и домашен интернет са лесна плячка за хора с определен софтуер. Дори не е необходимо да си хакер. Бих Ви помолил ако можете да предприемете законодатели инициативи за да се защити личното пространство на човек от подобни посегателства както и да се наложат тежки наказания за подобни прояви. Всичко това на практика убива човек по бавен и много мъчителен начин. Това на практика си е убииство. На кого му е приятно да го тормозят психически голяма група от хора. Аз станах жертва на такъв организиран тормоз и бих искал да се приемат закони срещу такъв организиран психически тормоз и подигравки.
Възможно е в човешкото тяло да бъдат имплантирани подобни импланти без знанието на човек на операция, в зъб, в ухо, нос, които злепоставят неговото лично пространство като да бъде слушан от разстояние. Това не е необходимо да са чипове. Това също не е етично.
Аз съм жертва на подобни вмешателства и влияния от години. Това напълно злепостави доброто ми име, авторитета ми, унищожи личния ми живот, кариерата ми, здравето ми, докара ме до инфаркт, автоимунно заболяване, тежки алергии, безсъние. В продължение на много години търпях негативното влияние на човешката злоба, клюки, осъждане, споделяне на личния ми живот и пространство, шпиономанията на съседите ми, религиозни фанатизми. Опитах какво ли не, с добро, с лошо, с злепоставяне, с номера с какво ли не да спра тези зли човеци като не съм нарушавал нито един закон, нищо не помогна. Опитах с полицията и прокуратурата, те обърнаха всичко срещу мен и се опитаха да ме хвърлят в психятрия. Слава Богу се защитих в съда, иначе предсрочно щях да прекратя кариерата си. Бях наричан и определян и унижаван по всевъзможни начини. Дори вече хлапета ми подвикват по улицата, смеят ми се, провокират ме и ме убиждат. Разбира се пазя добрия тон и поведение, но всичко това как се отразява на здравето и нервите? Никакви последствия нямаше за организаторите на това отвратително организирано очерняне и терор срещу мен. За целта първо ме злепоставиха и изолираха за да не ми каже никой нищо, да не мога да се защитя, след това общественото негативно отношение го насочиха срещу мен като ядрена експлозия. Разбира се организаторите се правиха на невинни жертви, а аз черният и злият човек. На кой му е приятно всеки да споделя личния му живот, подробности за външния му вид, поведение в подробности, а другите хора на няколко метра разстояние от него да го четат и да се смеят и всичко това да става пред очите му. Кой иска да го провокират, унижават и обиждат, а после да го описват как се е държал. Как трябва да постъпи човек, да се сбие? Аз не бих искал да ме провокират, а след това да правят записи и да ги постват колко лош човек съм. Нито ми е приятно съседите ми да правят различни видове записи и да ги споделят или да споделят "пред свидетели" какво съм правил у дома вследствие на шпиониране. На никого няма да му бъде приятно всеки да го чете какво е правил през деня или къде се намира в момента или да му правят обидни намеци и да му се смеят пред него в очите.
Благодаря Ви предварително за проявеното внимание и ще съм Ви много благодарен ако се предприемат законодателни инициативи в тази посока, все пак това е основа на човешките права, достойнство, духът на Търновската конституция. Самата конституция според мен вече е време да бъде осъвременена в духа на времето в което живеем по посока защита на човешките права и достойнство. Душите на хората гладуват, хората нямат пари, озлобили са се и се ядат по между си. Това води до акумулирането на ужасна злоба която по всякакъв начин и повод се освобождава върху себеподобните им. Все пак подобни разрушителни социални прояви трябва да бъдат ограничени. Също така религията трябва да е право на избор, а не да бъде използвана като повод за шпиониране, унижение и правене на показ на личния живот на човек. Човек не трябва да бъде обект на подигравки, усмиване, шеги и организиран терор. На никого не му е приятно това. Тогава защо го правим на други хора?
Обръщам се към Вас с молба за съдействие.  Желая Ви много успех и здраве.

С Уважение:
Златомир Стоянов Минов

Тел. за връзка 0879 56 89 18. 

Публикуван на 30 Март at 19:34 от Златомир Минов Снимка на Златомир Минов Сподели своя опит
Ако вече си подал сигнал, дай своята оценка за „Фондация П.У.Л.С.“ Колко си доволен от процеса по подаване на сигнал? От 1 до 5 звездички, където 1 е малко, а 5 много.
Какво ти направи впечатление? Проблемът пробавен ли беше след подаването на сигнала? Имаше ли нещо сложно? Имаш ли предложение как да се улесни процеса? Изпрати Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.
Добави сайт

Ако знаеш за страница в интернет, от където може да се подаде сигнал, сподели за нея:

Интернет адрес (линк) към формата за попълване Име на организацията, която ще получи сигнала Човешки права: Бежанци и мигранти Престъпност: Корупция Престъпност: Измами Престъпност: Пътно-транспортни Престъпност: Изборни нарушения Престъпност: Бракониерство Граждански: Тютюнопушене на обществени места Престъпност: Кражба Престъпност: Побой Престъпност: Изнудване Престъпност: Документални престъпления Престъпност: Компютърни престъпления Граждански: Полицейски произвол Граждански: Административни неуредици Граждански: Нарушаване човешки права Граждански: Нарушени трудови права Граждански: Нарушаване на етичните норми Граждански: Интелектуална собственост Градски: Неосветени площи Градски: Повредени елементи Градски: Неподдържани зелени площи Градски: Опасни елементи Градски: Натоварено кръстовище Градски: Велосипедни неуредици Градски: Бездомни кучета Потребителски: Хранителна индустрия Потребителски: Отказана гаранция Потребителски: Проблеми с договори Потребителски: Сметки Потребителски: Негодни стоки Потребителски: ВИК Потребителски: Електроснабдяване Други: Изгубени вещи Други: Бедствия Човешки права: Права на децата Граждански: Здравеопазване Потребителски: Нарушени потребителски права Граждански: Паркиране Околна среда: Води Околна среда: Гори Престъпност: Незаконен строеж Потребителски: Градски транспорт Градски: Дупки по пътища Други: Интернет измами Граждански: Достъп до информация Няма значение за сигнала гр. Велико Търново — Велико Търново гр. Видин — Видин гр. Варна — Варна гр. Благоевград — Благоевград гр. Бургас — Бургас гр. Пловдив — Пловдив гр. София — Столична гр. Стара Загора — Стара Загора гр. Русе — Русе Т.е. къде в страната трябва да е проблема, за да реагира организацията на сигнала Какво от изреденото по-долу се изисква? Регистрация Снимка Ел. Подпис Име Е-mail EГН Адрес на подателя Локация на сигнала Какво предлага мястото? Гаранция за отговор Анонимни сигнали Мобилна версия Крайна точка за сигнала Организацията, която ще получи сигнала, пряко ли е отговорна за разрешаването му или е посредник, като примерно НПО, неформална гражданска група? Проследимост Може ли да се проследи развитието по сигнала? Потвърждение Изпраща ли се потвърждение за получен сигнал? (пр: имеил или обажндане) Многоезичност Как става подаването на сигнал? Разкажи за ограничения във видовете приемани сигнали, специфики или инструкции при подаването. Добави Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.

Съдържанието в Signali.bg съществува благодарение на хора като теб.

Добави сайт
За Signali.bg
 • Какво е Signali.bg
 • За BlueLink
 • За Общество.бг
 • Избрани категории
 • Бежанци и мигранти
 • Тютюнопушене на обществени места
 • Нарушаване човешки права
 • Паркиране
 • Гори
 • Незаконен строеж
 • Градски транспорт
 • Дупки по пътища
 • Достъп до информация
 • Signali.bg е създаден от:
 • EEA grants
 • BlueLink
 • Общество.бг
 • Signali.bg е създаден по проект „YouthLink: Уеб-инструменти и капацитет за гражданско наблюдение, застъпничество и въздействие“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.